• 01_Exlabesa_10.10.2019

Вести

Вести

Идеално решение за мали централизирани потреби за топење

Печка за топење и држење на алуминиум

Мали централизирани печки за топење неодамна воведоа aпечка за топење на сад за навалување.Дизајниран е за леење со матрица, гравитационо леење и течно топење пред ковање.Напечка за топење на алуминиуме опремен со капацитет од 500-1200KG стопен алуминиум, кој може да се прилагоди според барањата на клиентите.

Овапечка за топење на алуминиумработи исклучително добро благодарение на мноштвото карактеристики што го прават да се истакнува.На пример, телото на печката е составено од повеќеслојни огноотпорни материјали како што се лесни тули со висока алумина и огноотпорни влакна.Одлични перформанси за зачувување на топлина, мало складирање на топлина, голема брзина на загревање.Покачување на температурата на ѕидот на печката ≤ 25 ℃.

Печката, исто така, усвојува хидрауличен дизајн за фрлање за да го исфрли целиот стопен алуминиум во садот, кој е лесен за ракување.Користејќи сеопфатни контролни технологии како што се променливиот циклус и PID, точноста на контролата на температурата може да достигне ± 5°C.Ова помага да се намалат стапките на отпад и да се зголеми ефикасноста на процесот на топење.

Покрај тоа, печката за топење на алуминиум е опремена со интелигентен регулатор на температурата и термоспој за мерење на температурата за мерење на температурата на печката и стопениот алуминиум.Двојниот систем за контрола на температурата обезбедува точна и ефикасна контрола на температурата додека ја намалува стапката на отпад.

Безбедноста е најважна во секоја индустриска средина.Затоа, оваа печка за топење со навалување има функции како што се аларм за истекување течност и аларм за температура за да се осигури безбедноста на опремата и работата.

Се избира увезен графитен сад, кој има одлична топлинска спроводливост и подолг работен век.

Кога станува збор за постпродажната услуга, оваа печка за топење на алуминиум доаѓа со гаранција според спецификациите на производителот, давајќи им на клиентите гаранција што им е потребна доколку се појават какви било проблеми.

Сумирајќи, печката за топење со навалување е добар инвестициски избор за клиенти кои бараат мали централизирани печки за топење за леење под притисок, гравитационо лиење, течно топење пред ковање.Неговите карактеристики за изведба, безбедносните карактеристики и услугата по продажбата го прават првиот избор за клиентите на кои им е потребна висококвалитетна опрема за печка за топење.


Време на објавување: 15-ти јуни 2023 година